Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Elisabetha Pejcinoska

...Јабланичанката Елизабета Пејчиноска успешно ја гради својата актерска кариера во Холивуд. После завршувањето на Краус Конзерваториумот во Виена и многубројните улоги во Националниот Театар од Виена, Елизабета во 2007 го сними филмот Revanche кој што беше номиниран за Оскар во категоријата за филм од неанглиско говорно подрачје.

После тоа се преселува во Лос Анѓелес, Калифорнија каде што играше во филмот Jackrabitt во режија на Дајан Амбрусо. Освен што работи на неколку куси филмови се јавува и како автор и продуцент на еден краток филм Beverly Hills Rehab.

Најнови Вести


4 декември 2012 год.

Празникот „Воведение на Пресвета Богородица“ Пречиста во село Јабланица

Празникот „Воведение на Пресвета Богородица“ помеѓу народот познат како Пречиста е еден од најголемите христијански празници.Во Јабланица со посебна чест и задоволство се празнува овој празник, особено затоа што тој е „куќна слава“ на повеќе од половината на жителите на селото. ...

30 октомври 2012 год.

Падна првиот снег на Јабланица

Планинските врвови Стрижак и Радуч утринава осамнаа со прекрасна снежна покривка, „правчарот“ како што во Јабланица се нарекува првиот снег само ги разбуди сеќавањата на ...

2 октомври 2012 год.

„Голема Недела“ - Св.Илија село Јабланица

Помина уште една прекрасна „Голема Недела“, повеќе од 3500 верници ја посетија манастирската црква Св. Илија ...

24 септември 2012 год.

Подготовки за прославување на празникот „Голема Недела“

И годинава, традиционално, во манастирот Св. Илија во село Јабланица, на 30 септември се организира црковно-народен собир.

23 август 2012 год.

Градежни активности во црквата Св. Илија село Јабланица

Во црквата Св.Илија, во тек се градежните работи околу порамнувањето на просторот и монтирањето на металната конструкција.Низ неколку фотографии ќе се обидеме да ја доловиме атмосферата

18 август 2012 год.

Меморијален Турнир „Наумче Ѓерѓески“ - Резултати

Денес во Јабланица, по седми пат се одржа меморијалниот турнир посветен на нашиот прерано починат другар, пријател, сопруг и татко Наумче Ѓерѓески.

17 август 2012 год.

Меморијален турнир „Наумче Ѓерѓески“

Почитувани пријатели, во интерес на што подобра организација на турнирот извлекувањето на двојките се направи вечерва 17. август 2012 год.

10 август 2012 год.

СООПШТЕНИЕ !

Во пресрет на христијанскиот празник (Празникот на сите македонски светители) популарно познат како Голема Недела во наредниов период во манастирската црква Св. Илија се планира изградба

2 август 2012 год.

Традиционален Илинденски турнир - резултати

Денеска во Ливаѓе се одржа традиционалниот Илинденски маалски турнир во мал фудбал.

1 август 2012 год.

Традиционален Илинденски турнир - извлекување

По повод празникот Илинден посветен на пророкот Св. Илија, националниот празник на Македонија и празник на селото Јабланица, секоја година во месноста Ливаѓе се организира маалски турнир во мал фудбал.

web counter