Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Богојавление (Водици) во село Јабланица 2017 год.


19 јануари 2017 год.

Дел од атмосферата по повод празнувањето на празникот Богојавление (Водици) во село Јабланица 2017 год.

БОГ СЕ ЈАВИ !

НАВИСТИНА СЕ ЈАВИ

Почитувани пријатели, доколку сакате да го помогнете понатамошното опстојување и финансиско одржување на веб страницата, тоа можете да го направите така што барем два пати неделно ќе кликнете на банерот од десната страна доволно е да се задржите барем 40-тина секунди, особено се добредојдени кликовите на нашите пријатели од западноевропските земји или САД.

БЛАГОДАРИМЕ ЗА ДОВЕРБАТА !