Илинден 2021 - Јабланица
Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Илинден 2021 - Јабланица


01 август 2021 год.

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДА НИ ИЛИНДЕН

 

Вечерва се изврши извлекувањето на двојките за натпреварите, за традиционалниот „Илинденски турнир во мал фудбал во Јабланица“

Во услови кога целиот свет постана заложник на подмолниот вирус а пандемијата буквално ги замрзна скоро сите социјални активности повеќе од една година, како и насекаде во светот ни беше ускратена можноста за дружење и организирање на „Традиционалниот Илиндеснки турнир во фудбал“.

Иако, вирусот остави големи траги кај голем број на луѓе, емоционални здравствени социјални итн.,се надеваме дека ќе успееме во нашите заложби да го оддржиме турнирот и таа да ја продолжиме традицијата.

Ве покануваме во што помасовно присуство прво во црквата Св. Илија на традиционалниот Илинденски појадок, а потоа во „Ливаѓе„ на заедничко дружење.

ilinden jablanica.jpg


НАПОМЕНА: ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ НАТПРЕВАРИТЕ ЌЕ СЕ ИГРААТ ВО ДВЕ ПОЛУВРЕМИЊА ПО 15 МИНУТИ..

Турнирот започнува во 9:30 часот со натпреварот со натпреварот ЛОМНИЦА - ТОПЛЕЦ

ГИ МОЛИМЕ СИТЕ УЧЕСНИЦИ НА ТУРНИРОТ ЗА ЗАПАЗУВАЊЕ НА ТЕРМИНИТЕ ЗА ОДИГРУВАЊЕ НА НАТРЕВАРИТЕ

Во текот на утрешниот ден на истава страница ќе бидат објавени резултатите и дел од атмосферата на Ливаѓе

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДА ГО СЛАВИМЕ ИЛИНДЕН

02 август 2021 год.


ilinden jablanica.jpg


ilinden jablanica.jpg


ilinden jablanica.jpg


Традиционален Илинденски појадок

Традиционален Илинденски турнир во мал фудбал „Ливаѓе 2021 год, село Јабланица

Резултати:

ТОПЛЕЦ- ЛОМНИЦА 1:1 (пенали 1:2)

БЕЛКОВЦИ - ГОРНА МААЛА 1:2

БОЈКО - ДЕЈКОСКА 1:1 (пенали 1:2 )

ШАЈНОА МААЛА (слободна)

ПОЛУФИНАЛЕ:

ТОПЛЕЦ - ШАЈНОА МААЛА 1:1 (пенали 1:2)

ПОЛУФИНАЛЕ:

ГОРНА МААЛА- ДЕЈКОСКА 4:1 (пенали 1:2)

ФИНАЛЕ:

ГОРНА МААЛА - ШАЈНОА МААЛА 6:2

Победник на Илинденскиот турнир во мал фудбал е екипата на ГОРНА МААЛА

Дел од атмосферата во Ливаѓе

ilinden jablanica.jpg


ilinden jablanica.jpg


ilinden jablanica.jpg


ilinden jablanica.jpg


-->