Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Илинден 2022 во село Јабланица


01 август 2022 год.

Овие денови Јабланица дише во знакот на дочекот на најголемиот македонски празник Илинден.

Јабланичани традиционално на 2 август во раните утрински часови прво ја посетуваат манастирската црква Св. Илија, таму се организира релаксирано дружење и скромен појадок. Од година во година бројот на посетители постојано се зголемува, особено радува фактот што помеѓу посетителите се побројни се младите Јабланичани. Се надеваме дека и понатака ќе ја одржиме оваа прекрасна традиција.

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДА НИ ИЛИНДЕН, ЈАБЛАНИЦО И ЈАБЛАНИЧАНИ КАДЕ И ДА СТЕ

 

Во пресрет на празникот, вечерва се изврши извлекувањето на двојките за натпреварите, за традиционалниот „Илинденски турнир во мал фудбал во Јабланица“ со следниот распоред:

Распоред на натпреварите на традционалниот Илинденски турнир во мал фудбал Јабланица-Ливаѓе 2022 година
1.БЕЛКОВЦИ Победник од екипата 1 и 2 Победник 1 и 2 против Слободна (ФИНАЛИСТ 1) Победник
2.ТОПЛЕЦ-ГРОФ
3.Ш.МААЛА Победник од екипата 3 и 4
4.ЛОМНИЦА
5.ДЕЈКОСКА МААЛА Победник од екипите 5 и 6 Победник 3 и 4 против победник 5 и 6 (ФИНАЛИСТ 2)
6.ГОРНА МААЛА
7.БОЈКО Слободна

Турнирот започнува во 9:00 часот со натпреварот БЕЛКОВЦИ - ТОПЛЕЦ-ГРОФ

Ги молиме учесниците на турнирот да ги почитуваат временските термини и редоследот заради што поуспешно организирање на турнирот.

Во текот на утрешниот ден на истава страница ќе бидат објавени резултатите и дел од атмосферата на Ливаѓе

За многу години да го славиме Илинден

Традиционален Илинденски турнир во мал фудбал „Ливаѓе 2022 год, село Јабланица

02 август 2022 год.

БЕЛКОВЦИ - ГРОФ-ТОПЛЕЦ 2:6

ШАЈНОА МААЛА - ЛОМНИЦА 0:0 (пенали 1:0)

ДЕЈКОСКА МААЛА - ГОРНА МААЛА 4:0

Прво полуфинале: ГРОФ-ТОПЛЕЦ - БОЈКО 1:3

Второ полуфинале: ДЕЈКОСКА МААЛА - ЛОМНИЦА 3:0

ФИНАЛЕ: ДЕЈКОСКА МААЛА - БОЈКО 1:0

ПОБЕДНИК НА ИЛИНДЕНСКИОТ ТУРНИР ВО ЛИВАЃЕ ЗА 2015 ГОДИНА Е EКИПАТА НА:

ДЕЈКОСКА МААЛА

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДА ГО СЛАВИМЕ НАШИОТ ЈАБЛАНИЧКИ И МАКЕДОНСКИ ИЛИНДЕН


web counter