Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Реконструкција на патот во Јабланица.


18 јули 2017 год.

Во Јабланица почна првата фаза од реконструкцијата на регионалниот пат Јабланица-Струга. Во првата фаза е предвидено целосно расчистување и проширување на патот и асфалтирање на делот од центарот на селото до мостот Ванештица.

Градежните работи ги изведува претпријатието Македонија Пат.

pat jablanica.jpg

pat jablanica.jpg

За повеќе информации поврзани со реконструкцијата на патот ќе Ве известуваме во согласност со изведувањето на работите.


Почитувани пријатели, доколку сакате да го помогнете понатамошното опстојување и финансиско одржување на веб страницата, тоа можете да го направите така што барем два пати неделно ќе кликнете на банерот од десната страна доволно е да се задржите барем 40-тина секунди, особено се добредојдени кликовите на нашите пријатели од западноевропските земји или САД.

БЛАГОДАРИМЕ ЗА ДОВЕРБАТА !