Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Богојавление (Водици) во село Јабланица 2018 год.


19 јануари 2018 год.

Традицијата продолжува, видео од празнувањето на празникот Богојавлјение во Јабланица.

БОГ СЕ ЈАВИ !

НАВИСТИНА СЕ ЈАВИ

Почитувани пријатели, Единствениот извор на приходи со кој што е овозможено егзистирањето на веб страницата Мојата Јабланица се Вашите кликови, ентузијазмот и финансиските средства на неколкумина волонтери.Вие можете да помогнете така што ќе кликнете на еден од банерите на десната страна доволно е да се задржите барем 40-тина секунди, особено се добредојдени кликовите на нашите пријатели од западноевропските земји или САД.

БЛАГОДАРИМЕ ЗА ДОВЕРБАТА !