Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Водици во село Јабланица 2022 год.


19 јануари 2022 год.

Богојавление (Водици) во село Јабланица 2022 год.

Денеска во Јабланица, на скромен начин, за разлика од други години, а во согласност со епидемиолошката состојба во нашата земја се празнуваше големиот верски празник Богојавлјение помеѓу народот познат како Водици

Повеќе за настанот може да се види на следното видео, доколку ви се допаѓа можете да кликнте на копчињата like, share или subscribe

БОГ СЕ ЈАВИ !

НАВИСТИНА СЕ ЈАВИ